Elektrolyt gav højere fravænningsvægt og lavere dødelighed

Elektrolytten Tonisity PxW viser gode resultater i amerikansk sammenligning med anden elektrolyt.

22 procent bedre vandindtag på dag ét efter fravænning og ni procent bedre vandindtag over de første fem dage efter fravænning.

Det er et par resultaterne, som er kommet fra en amerikansk undersøgelse i South Dakota, hvor Tonisity PxW, der er en vandopløselig elektrolyt til fravænnede grise eller slagtesvin, blev sammenlignet med anden elektrolyt.

Det skriver Swineweb.

To elektrolytter testet

I forsøget indgik 5.665 grise fordelt på otte hold i perioden fra december 2020 til juli 2021, som hver især fik tildelt de to elektrolytter.

42 dage efter fravænning blev grisene vejet, og her havde var de grise, som havde fået Tonisity PxW, en gennemsnitlig mervægt på 300 gram - 21,8 kg i kontrolgruppen med en elektrolyt og 22,1 kg i forsøgsgruppen, hvor Tonisity PxW indgik.

Brugen af Tonisity PxW viste sig også ved, at 65 procent færre grise bagefter kom i klimastalden - i forsøget var der to procent på elektrolyt og 0,7 procent med Tonisity PxW.

Desuden fremgår det af forsøget, at dødeligheden i klimastalden var 17 procent lavere. 1,14 procent døde med elektrolyt og 0,95 procent med Tonisity PxW - i forsøget svarende til to ekstra grise for hver 1.000 fravænnede grise.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle