Englænderne vil stadig have dansk bacon efter brexit

Tre måneder efter brexit kan danske landmænd ånde lettet op. Eksporten er uændret, siger Landbrug & Fødevarer.

Dommedagsprofetierne for den danske landbrugseksport var voldsomme umiddelbart op til og efter den britiske folkeafstemning om udtrædelse af EU.

Men tre måneder efter folkeafstemningen er den danske eksport stort set uændret, og det vil den fortsat være i lang tid.

Det fremgår af en økonomisk analyse foretaget af den danske landbrugsorganisation Landbrug & Fødevarer.

- Vi har ikke set de store reaktioner efter afstemningen, for briterne skal stadig have mad på bordet hver dag.

- De skal have smør på brødet og bacon til deres morgenmad, og det er præcis det, der er sket, siger Martin Merrild, der er formand for organisationen.

Martin Merrild, der også er formand for den fælles europæiske landbrugsorganisation Copa, opfordrer til, at man roligt læner sig tilbage i sædet. Der vil ikke ske udsving, før udmeldelsen faktisk er en realitet, og der kan gå lang tid, påpeger han.

- Briterne skal først overveje, hvornår de vil sende deres anmodning om udmeldelse. Så skal forhandlingerne køre, og her bliver markedsvilkår og -adgang noget af det sidste, der bliver forhandlet på plads, siger han.

Til gengæld har brexitafstemningen haft den økonomiske effekt, at det britiske pund er blevet mindre værd i forhold til kronen.

Det har i sidste ende givet briterne en vis fordel på landbrugsmarkedet, siger landbrugsformanden.

- Det betyder, at varer, der importeres ind til Storbritannien bliver dyrere, hvis sælger skal kompenseres for kursskreddet, og de indenlandske varer bliver billigere.

- Det er til stor gælde for de britiske landmænd i øjeblikket, men det har lagt et pres på vores priser, når vi eksporterer varer til Storbritannien, siger Martin Merrild.

/ritzau/

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle