I verdenseliten: Danske griseproducenter klart bedst på daglig tilvækst

Seneste opgørelse fra InterPIG viser, at de danske griseproducenter er klart bedst, når det kommer til daglig tilvækst fra 30 til 120 kilo.

I 2020 var de danske griseproducenter bedst, når det kom til daglig tilvækst for deres grise fra 30 til 120 kilo.

Det er også tilfældet i år, og det var et resultat, som også blev fremhævet, da Erik Larsen og Christian Fink Hansen, henholdsvis formand og direktør for L&F Gris, fremlagde deres beretninger til tirsdagens årsmøde for griseproducenter.

Fra den årlige InterPig-sammenligning, hvor Seges Innovation er repræsenteret, viser tallene for 2021, at der er opnået en daglig tilvækst på 988 gram fra 30 til 120 kilo. Det er et gram mindre end i tallene fra 2020.

Alligevel er afstaden til nummer to forøget, og i år er der 33 gram ned til nummer to, som er Finland. Næst på ranglisten er Sverige, der er 59 gram bagud.

Danmarks primære konkurrent, Spanien, er milevidt efter dansk niveau og er i opgørelsen næstsidst med en daglig tilvækst på 771 gram.

I tallene fra 2020-rapporten blev betydningen af den danske brug af Duroc anset for afgørende for den danske placering.

- Duroc, som bruges i Danmark, har højere daglig tilvækst end fx Pietrain-orner, et lavere foderforbrug pr. kilo tilvækst, men også en lavere kødprocent. Samlet set er der ingen tvivl om, at slagtegrise med Duroc, som afsættes til danske slagterier og med danske afregningsregler, giver den bedste økonomi for
danske slagtegriseproducenter, fremgik det af rapporten.

Emneord Grisekongres 2022

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle