Nu skal han eller hun findes - årets vigtigste konkurrence står for døren

På Viden på tværs skal sektoren igen hylde årets svineelev. Uden sammenligning årets vigtigste konkurrence, mener ugens klummeskribent.

Når Svinekongressen eller som det hedder i år Viden på tværs løber af stablen i oktober bliver det i en noget anderledes form end vi er vant til.

Den store festivitas med stor fest, mange mennesker og hyggeligt socialt samvær i gode velkendte rammer i Herning er erstattet med en corona-version, der nok også skal blive rigtig god.

En ting - og det er en vigtig ting - er der heldigvis ikke blevet ændret på. Corona eller ej.

Kåringen af årets svineelev er igen på plakaten, og det er i min optik den væsentligste begivenheder i løbet af året.

Og hvorfor så det, kan man med rette spørge?

Jo, sektoren oprettede konkurrencen i sin tid for at sætte fokus på og vel egentlig også at hylde de dygtige unge mennesker, der vælger at gå ind i svinebranchen. Det er der stærkt brug.

Vi lever i en tid, hvor der er stærk konkurrence om de unges gunst. Svinesektoren har mere end nogensinde brug for, at der i fremtiden er unge mennesker, som vil arbejde i staldene og eventuelt være selvstændige svineproducenter.

Jeg har selv den ære at være med i en lille gruppe, der er sat til at pege på de dygtigste elever - og det er en rigtig god og lærerig proces, hvor man får et godt indblik i hvad de unge mennesker tænker og ikke mindst hvordan de handler i forhold til svinesektoren og dens muligheder/udfordringer.

Derfor kan jeg kun opfordre på det kraftigste til at se nærmere på reglerne for konkurrencen her

Og husk, at tilmeldingsfristen er 21. september kl. 12. 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle