PRRS-vaccine godkendt til forbedret beskyttelse af pattegrise, søer og gylte

Nye indikationer for vaccinen Suvaxyn PRRS MLV, som nu er godkendt til 26 ugers immunitet efter vaccination. Immunitet indtræder 21 dage efter vaccination.

Det Europæiske Lægemiddel Agentur har netop godkendt en variationsansøgning på vaccinen Suvaxyn PRRS MLV. Vaccinen er allerede godkendt til pattegrise, søer og gylte til beskyttelse mod PRRS type 1.

Med den nye godkendelse er immuniteten udvidet til 26 uger hos polte, gylte og søer – det samme som den allerede godkendte immunitet efter vaccination af pattegrise. Med den nye godkendelse følger, at immunitet indtræder allerede 21 dage efter vaccination.

Det oplyser Orion Pharma Animal Health, som er distributør af vaccinen, i en pressemeddelelse.

Kan hjælpe reproduktionen

Distributøren oplyser, at vaccinen Suvaxyn PRRS MLV indeholder et svækket PRRS-virus af den europæiske stamme - nu kaldet type 1.

Vaccinen stimulerer aktiv immunitet overfor PRRS-virus og reducerer herved virus i blodet og virus-udskillelse i næsesekret som følge af infektion med europæiske stammer af PRRS-virus.

Vaccination af klinisk raske søer og polte før drægtighed har desuden, ifølge Orion Pharma Animal Health, vist sig at kunne nedsætte smitten via fosterhinder, som PRRS-virus kan forårsage i sidste tredjedel af drægtighedsperioden.

Samtidig kan vaccination nedsætte negative indvirkninger på reproduktionen, herunder reducere antallet af dødfødte, virus i blodet hos smågrise under fødsel og fravænning, lungelæsioner samt viruskoncentrationen i lungerne hos smågrise ved fravænning.

Faktaboks

Plan for vaccination

  • Suvaxyn PRRS MLV kan gives som en enkelt injektion á 2 ml til pattegrise allerede fra de er 1 dag gamle. Søer og gylte gives ligeledes en enkelt injektion á 2 ml, inden de føres ind i en bestand af søer, cirka 4 uger før avl.
  • Massevaccination kan bruges til seropositive besætninger, hvor tilstedeværelsen af europæisk PRRS-virus er fastslået.
  • Suvaxyn PRRS MLV er receptpligtig og fås som en frysetørret vaccine – lyofilisat – og der medfølger solvens til injektion.
  • Vaccinen indeholder en modificeret stamme af levende PRRS-virus, stamme 96V198, som er blevet svækket, så den ikke forårsager sygdom. Besætningsdyrlægen kan ordinere vaccinen til din besætning efter nærmere vurdering af smittemønsteret.

Kilde: Orion Pharma Animal Health

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle