Stor udfordring at styre antal faringer

Peter Kiær svarer på månedens spørgsmål til fagmagasinet SVINs landsmandspanel. Du kan læse svarene fra alle fire landmænd i det nye nummer af SVIN, der udkommer 19. oktober.

Hvordan styrer du antal faringer?

 

Peter Kiær, Haslev. 720 søer og 7.000 slagtesvin:

"Jeg fik en ny fodermester i januar, og han har sat hårdt ind på at ensarte holdstørrelsen. 

Vi prøver at se ind i fremtiden og vurdere hvilke søer, der ikke skal løbes efter fravænning. På baggrund heraf tager vi det nødvendige antal polte frem i løbeafdelingen og forsøger at få dem i brunst. 

Vi bruger ikke brunstsynkronisering af polte, så det lykkedes langt fra altid at få det korrekte antal polte i brunst - der kan både være for mange og for få, der kommer i brunst. 

Det resulterer i, at vi af og til har rigig god plads i farestalden, hvor det andre gange kniber med pladsen. 

Vi løber også af og til ekstra søer, såkaldte forsikringssøer, for at være sikre på, at ugeholdene er fyldt op, og vi er faktisk gode til at få dem slagtet, når det viser sig, at ugeholdene er fyldt op."

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle