Ugen på spidsen: Hans bedste investering er en brugt maskine til 300.000 kr.

Ser man på renseeffekt er tromlerenseren overlegen i forhold til soldrensere, men den er også væsentlig dyrere.

Denne artikel er normalt forbeholdt abonnenter på Svin Plus. Vi har valgt, at du i dag kan læse artiklen uden login.

»Det er den bedste investering en hjemmeblander overhovedet kan foretage.«

Så stærkt formulerede en svineproducent sig, da han forleden forklarede mig om effekten af den tromlerenser, han købte for et par år siden til sit korn.

Ser man på renseeffekt er tromlerenseren overlegen i forhold til soldrensere, men den er også væsentlig dyrere.

Renseren fungerer ved, at kornet bliver kørt rundt i tromlen samtidig med, at en luftstrøm fjerner det materiale, tromlen »sliber« af kernerne. Afrensningen er både mere effektiv og mere hårdhændet end andre rensere, men effekten udebliver ifølge svineproducenten heller ikke.

Da han tog den i brug vardet slut med søer med udskudt endetarm, pludselig opstået spisevægring og andre mere uspecifikke symptomer, som han tidligere har henført til foderkvaliteten.

Investeringen har betydet et farvel til toksinbindere, som eller ikke havde samme effekt som tromlerenseren.

Han rensede sit korn både ved indlægning i siloerne og før formaling.

Han havde investeret omkring 300.000 kr. i den brugte tromlerenser, som han havde købt på en nedlagt foderstofforretning. Det er selvfølgelig en ganske stor investering i en brugt maskine, men han var ikke i tvivl om, at det var hans bedste investering til dato.

Bøvler man selv med kvaliteten af sit foderkorn, er en tromlerenser værd at overveje.

Faktaboks

I den ugentlige klumme på Svin Plus, "Ugen på spidsen", sætter Morten Thomsen og Søren Tobberup Hansen, journalister og svinefaglige redaktører på LandbrugsAvisen, magasinet Svin og Svin Plus, svineugen i perspektiv.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle