Verdens foderfabrikker når for første gang 1 mia. ton

Alltechs årlige opgørelse over den globale foderindustris produktion runder et magisk tal.

Den globale foderindustri fremstillede i kalenderåret 2016 for første gang mere end 1 mia. tons foder til husdyr. Det fremgår af virksomheden Alltechs årlige opgørelse, som er blevet udarbejdet siden 2012.

Undersøgelsen for 2016 omfatter 141 lande og flere end 30.000 foderfabrikker. Opgørelsen udarbejdes ud fra Alltechs egne salgstal samt oplysninger fra lokale fodersammenslutninger.

Ifølge opgørelsen producerer USA og Kina tilsammen en tredjedel af verdens fabriksfremstillede husdyrfoder. På top-10 listen efterfølges de to store nationer af Brasilien, Mexico, Spanien, Indien, Rusland, Tyskland, Japan og Frankrig.

I Europa var der for første gang i adskillige år en vækst i foderproduktionen med Spanien som frontløber med en vækst på otte procent i forhold til året før. 

 I Asien topper Kina med 187,2 mio. tons foder, mens der var god vækst i lande som især Vietnam, Pakistan, Indien og Japan. I Nordamerika var foderproduktionen på fabrikkerne mere eller mindre den samme som året før, mens Afrika for femte år udviste en flot vækst med en håndfuld lande over 30 procent i vækstrate.

Den største vækst fra 2015 til 2016 er sket i produktionen af foder til kødkvæg, svin og akvakulturer.

sbu

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle