Morgenposten: Ny premium-traktor på vej til Danmark
Maskinernes faste nyhedsoverblik ser bl.a. nærmere på en spektakulær introduktion af et nyt traktormærke i Danmark – og en kommende stortærske, som allerede har betrådt danske masker.

God mandag morgen,

Det er med maskinbrillerne rettet indad mod vores eget lille land, at der er et stoppet et par gedigne maskinnyheder ind i spalterne denne mandag.

Vi ser nemlig nærmere på et traktormærke med store ambitioner om at producere nogle ekstra fine og lidt dyrere traktorer og deres vej ind på det danske traktormarked.

Derudover kan vi fortælle nærmere om en kommende stormejetærsker fra John Deere, der ifølge udenlandsk presse i smug allerede har tærsket løs på danske kornmarker.

Først skal i lige få et glimt af forårsarbejdet i marken. Fredag ved frokosttid lod jeg hjemmekontor være hjemmekontor og kørte ud i marken – naturligvis med behørig afstand! Her mødte jeg bl.a. en maskinfører hos maskinstationen Gangergaarden, som lige havde indledt årets dont med at så majs. Der var godt tørt i marken, men også en god jordtemperatur og deraf følgende godt humør fra kabinen.

Se med her:

 

 

CNH på vej med tredje traktormærke i Danmark

Forleden kunne CNH’s danske importselskab fremvise et pænt løft i omsætningen for 2019. Tilsammen lå deres to traktormærker Case IH og New Holland på ca. 40 pct. af det danske traktormarked sidste år.

Se her: CNH tæt på 1,5 mia. kr. i Danmark og Sverige

Men inden længe får de selskab af CNH’s Steyr, som vi ellers ikke ser meget af her til lands. Sidste år præsenterede CNH en ny strategi, hvor mærket fremover skal være et premium brand i CNH-flokken. Samtidig skal salget fordobles.

I dag er det bl.a. mange østrigske landmænd og pæne lommer af Tyskland, som forsyner sig ivrigt af traktorerne. Men danske landmænd er også tiltænkt et købspotentiale. I spidsen for operationen står danske Peter Friis. Han fortæller her til morgen, at han forventer at sætte et Steyr-skilt på den første husgavl hos en dansk forhandler op i løbet af relativ kort tid.

”Vi vil hurtigst muligt bygget et forhandlernetværk op i Danmark og andre lande, hvor Steyr ikke er repræsenteret i dag. Det er dog ikke hastigheden, som er afgørende, men at vi finder de rigtige forhandlere.”, siger han bl.a. i historien.

Trofaste læsere af morgenposten kan allerede se historien, som senere i dag bliver tilgængelig på hjemmesiden.

Se her: CNH vil lancere topmærke i Danmark i år

Sidste uge var i øvrigt også rig på en anden CNH-relateret nyhed. Morten Jørgensen og selvsamme Peter Friis rykker nemlig frem i den store traktor- og maskinkoncern efter udnævnelse til to spændende stillinger indenfor den europæiske organisation.

Følg med her: To danskere får topposter hos CNH i Europa

Profi: John Deeres nye stortærsker har allerede været her

Sidste år viste John Deere en ny stortærsker frem under Agritechnica. Mange detaljer på maskinen - som bærer navnet X9 - blev der dog ikke løftet noget slør for, og man skulle ikke stå mange minutter og kigge alt for intens på maskinen, før høflige vagter spurgte til, hvorfor man egentlig stod og kiggede så nysgerrigt på maskinen.

Foreløbig er der ikke skrevet mange linjer om den. John Deere har tidligere oplyst, at maskinen skal lanceres sådan rigtigt i løbet af denne sommer. Den britiske version af Profil skriver i en artikel, at mens man endnu ikke har specifikationer på eks. motorstørrelse, korntank, tømmehastigheder mm, så skulle John Deere udstyre den med en massagefunktion i sædet, og så skulle den altså allerede have kørt mange tusind timers test – bl.a. i Danmark!  

Det er klart et af årets store introduktioner – og forhåbentlig bliver det ikke forstyrret af corona-situationen, men det er i sagens natur lidt svært at overskue sådan en mandag morgen.

Vario-produktionen i gang igen

Den seneste måned har det været småt med nybyggede traktorer i Europa.

Fra nord til syd har produktionen hos de forskellige mærker været nede. Nu begynder en del produktion heldigvis at vende tilbage.

Hos CNH forventer man at gå i gang indenfor få uger. Valtra var faktisk i gang i sidste uge, og hos Fendt startede produktionen af transmissioner igen i sidste uge, og så begynder man at samle nye traktorer i Sydtyskland i de kommende dage.

Sidste nyt om corona og traktorfabrikkerne her:

LINK: Har du købt ny traktor? Flere fabrikker producerer igen

LOtus, lely og Fendt

Engang var en Lotus-vender noget, som blev produceret af Lely. Så blev fabrikken købt op af Fendt. Navnet og modellerne lever videre i bedste velgående. Faktisk lancerer Fendt nu nye medlemmer af Lotus-familien, én liftophængt model, Fendt Lotus 770, og to større bugserede modeller, Fendt Lotus 1020T og 1250T. Arbejdsbredden er 7,7, 10,2 og 12,5 meter.

Se her: Lelys Lotus lever videre hos Fendt

Ny Volvo og et flot Bukh-punktum

Men det hele skal jo ikke være sidste nyt. Vi er mange som er forgabt i fortiden.  

Blandt dem er Ivan Laursen. Udover at drive et traktormuseum på Samsø udgav han sidste år en bog om traktormærket fra min hjemstavn Kalundborg, Bukh.

Bogen er nu så godt som udsolgt. Ivan er derfor gået i gang med… ja værktøjet og arbejdet med en Bukh derhjemme.

Læs mere om en rigtig bogsucces med Danmarks største traktormærke og passionen for denne del af traktorhistorien i sidste uges profil-historie:  

Bukh-bøgerne er næsten solgt, og nu kalder værktøjet

Op til weekenden havde min gode kollega Maria været en tur i arkivet for at hente en anden ”nyhed”.

Hun faldt over Landsbladet årgang 1970. Det var dengang BM-Volvo introducerede en nymodens T 650.

Læs om hvordan den blev modtaget af fortidens kollegaer på Landsbladet.

Fra arkivet: Dengang Volvo T 650 ramte Danmark

Det sker:

I weekenden er vi her på LandbrugsAvisens maskinredaktion klar med ekstra mange nyheder, når vi sender et tillæg forbeholdt maskiner – og særligt høstens maskiner og udstyr – med rundt med den nye avis. I

I starten af maj – helt præcist 6. maj – kommer CNH med nyt kvartalregnskab. Her kan man forvente at læse nærmere om coronakrisens effekt på traktorlandsskabet og forventninger til den kommende tid.

Tak for nu, og ha’ en fornøjelig uge. Efter en knastør april så lover DMI faktisk en smule nedbør i de kommende dage.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.