Stor forekomst af MRSA hos grise i Portugal

Det første portugisiske teststudie af MRSA har vist en smittespredning på 99 procent i de to testede besætninger.

Det Europæiske Center for Forebyggelse og Kontrol af Sygdomme har udpeget Portugal som et af de europæiske lande med flest MRSA-smittede på sygehusene. Det skriver svenske Jorbruksaktuellt.

På trods af denne kendsgerning er der først for nyligt blevet lavet en undersøgelse af MRSA-spredning blandt husdyr. Undersøgelsen blev lavet af Lissabons Universitet, og der blev testet både grise, personale og familiemedlemmer på to gårde med slagtegrise.

Gårdene ligger knap fem kilometer fra hinaden, men har som udgangspunkt ikke noget med hinanden at gøre.

Studiet viste, at 99 procent af de 101 testede smågrise var smittede. 56 procent af de i alt ni testede personer viste sig at være MRSA-bærere. Heraf to landmænd, en dyrlæge, en landbrugsteknikker samt et familiemedlem.

I følge Jorbbruksaktuellt slagtede Portugal sidste år 5,7 milioner grise. Nabolandet Spanien har ligeledes problemer med høje smitte-niveauer af MRSA. Også her findes der et begrænset antal af undersøgelser lavet på området.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle