Agrinord: International grisering skal give større del af en større eksportkage til landmænd
Agrinords nye tiltag, agentvirksomheden Animal Supply, skal give en større og mere stabil indkomst til landmanden, fortæller chefkonsulent.

Agrinord har 1. april startet et koncept, hvor de vil skabe kontakt til aftagere i udlandet, som vi tidligere har omtalt på Landbrugsavisen.dk Det skal give flere penge i lommen til landmanden, men også en mere stabil indkomst, fortæller Chefkonsuelt Mads Waitløw. Eksportaftaler kan falde igennem, hvis markedet går nedad - men en stærkere kontakt kan skabe mere skudsikre aftaler, mener han.

"For det første håber jeg, at vi kan skaffe flere penge til landmanden - men for det andet kan vi også skabe et tættere samarbejde, som gør indkomsten mere sikker. Der er noget usikkerhed, hvis du arbejder med eksport." siger Mads Waitløv.

De to ting skal ske ved at fjerne led i forhandlingen. Agrinord vil, gennem Animal Supply, skabe direkte kontakt til aftagerne i udlandet.

En dansk Grisering - Bare større.

"Vi vil løse problemer henover grænsen, præcis som vi gør herhjemme. Sælgerne i Danmark ved typisk ikke engang, hvor deres grise ender. Det vil vi gerne rette op på - på den måde bliver alles kage større," siger han.

Det skal foregå gennem to initiativer: For det første, så skal Animal Supply skabe kontakt til de importvirksomheder, som typisk aftager smågrise - men de vil også få rådgivning ud til slutbrugeren. Den ekstra rådgivning skal give de danske smågrise ekstra værdi.

"Det er svært at få kontakt til slutbrugerne af smågrise i udlandet - men vi vil gerne få rådgivningen derud, så vi kan slutte ringen," siger Mads Waitløv.

"Hvis vi gør det, kan vi løfte effektiviteten hos dem, der opdrætter smågrise - for eksempel med hensyn til foderforbrug. Vores knowhow i udlandet kan gøre to ting: Naturligvis køber de flere smågrise, hvis de bliver mere effektive - men vi kan måske også få mere for vores dyr, hvis der følger ekspertise og knowhow med. På den måde kan vi gøre en dansk gris bedre end, for eksempel, en hollandsk."

"I virkeligheden handler det ikke primært om at skære mellemled fra, selvom det kan lyde sådan," siger Mads Waitløv.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle