Argentinas svineproducenter blomstrer - og forbrugerne elsker det

Det argentinske forbrug af svinekød skyder i vejret med raketfart.

I flere vestlige lande meldes om faldende forbrug af svinekød. Den udvikling går Argentina stik imod -  her blomstrer nemlig både forbruget af svinekød pr. indbygger og produktionen.

Tal fra det argentinske landbrugsministerium viser, at i 2017 nåede slagtningerne af svin i Argentina for første gang op på mere end 6 mio. stk. Det skriver Markedsnyt for grisekød udgivet af L&F. 

Dette svarer til en produktion på 566.084 tons målt i slagtevægt, hvilket er en stigning på 8,4 pct. sammenholdt med året før.

Forbruget af grisekød er steget med 9,1 pct. i 2017 og er nu mere end 14 kg pr. indbygger. I 2012 var indtaget af grisekød kun 8,5 kg pr. indbygger. De seneste fem år er antallet af slagtninger steget fra 3,8 mio. til 6,4 mio. stk., hvilket er en stigning på 68 pct.

Ifølge ministeriets tal er prisen til svineproducenterne steget med 22,7 pct. i 2017.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle