Driller produktionen - så kan det skyldes toksiner
Jeg har på det seneste set flere tegn på, at det kan være toksiner, der kan være årsagen til, at resultaterne ikke er, som de plejer at være.

Af Lars Winther, konsulent, LandboNord Svinerådgivning

Nogle landmænd har en fast procedure med at tilsætte toksinbinder i foderet, når fejesneglen skal i gang i amerikanersiloen.

Jeg har på det seneste set flere tegn på, at det kan være toksiner, der kan være årsagen til, at resultaterne ikke er, som de plejer at være.

Derfor er det mange steder på tide at gøre noget nu, da det kan være en god ide at begynde en måneds tid før, så man er på forkant. Der er nemlig ikke noget værre, end når reproduktionen driller, og søerne ikke malker som ønsket.

Er færdigfoderet ikke kølet tilpas ned?

Det er også stadigvæk vigtigt at få tømt og rengjort de andre siloer regelmæssigt, for der kan også ske toksinforgiftning i færdigfoder/tilskudsfoder.

Er foderet f.eks. ikke kølet tilpas ned ved levering, kan det hurtigt ’sætte sig’ i siloen. Ofte opstår problemet først, når siloen er ved at være tom, fordi foderkagerne så falder ned.

Det kan være en træls periode at komme igennem, så husk at rengøre siloerne regelmæssigt og at følge op på temperaturen i de leverede foderblandinger, når I modtager foder.

Læs flere aktuelle råd til svinebedriften i det nye nummer af magasinet SVIN, der udkommer tirsdag 17. marts.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle