Franske svineproducenter overvejer stop for kastration
Den franske fødevareminister har besluttet, at det efter 2021 ikke vil være tilladt at kastrere grise uden bedøvelse som et led i en pakke, der skal forbedre dyrevelfærden.

10 franske organisationer for svineproducenter har foreslået, at medlemmerne helt stopper med at kastrere hangrise. De ti organisationer repræsenterer medlemmer med en samlet produktion på 12 mio. grise.  

Forslaget kommer i kølvandet på, at den franske fødevareminister Didier Guillaume har besluttet, at det efter 2021 ikke vil være tilladt at kastrere grise uden bedøvelse som et led i en pakke, der skal forbedre dyrevelfærden.

Branchen anser dog ikke kastration under bedøvelse for at være en fuldt ud tilfredsstillende metode.

Det skriver blandt andre netaviserne PigProgress og Fleischwirtschaft.com

De franske brancheorganisationer planlægger, at basisprisen for svinenoteringen herefter skal dannes ud fra priserne på gylte og hangrise. Slagterierne får som opgave at tjekke om kødet har hangriselugt, og svineproducenterne skal selv dække de ekstra omkostninger forbundet med opgaven.

I særlige tilfælde, hvor markedet kræver det, skal hangrisene kunne kastreres under bedøvelse.  

Der er flere fordele ved at undlade kastration: Svineproducenten undgår at skulle håndtere hangrisene i farestalden, og grisenes fysiske integretitet opretholdes. Desuden vil fodereffektiviteten kunne øges, og det samme gælder andelen af kød med lavt fedtindhold, hedder det.   

sbu

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle