Hvedeprisen fortsætter op i frygt for Russisk bankerot

Trods masser af hvede i markedet, så stiger prisen.

Rusland er fortsat i fokus og trods en styrkelse af rublen i gårsdagens handel, efter CRB’s intervention ved udsalg af valutareserverne, er frygten for en Russisk statsbankerot ikke forsvundet.

Det skriver Jyske Markets i deres markedskommentar.

Putin holder i dag sin årlige pressekonference, hvor han taler til folket om landets økonomi og udenrigspolitik.

"Det bliver spændende at høre hvad han kan finde på at sige på dagens møde og Putins udtalelser vil kunne få konsekvenser for især hvedeprisen. Bliver der lagt yderligere afstand til vesten, kan det betyde pres på rublen og stigende hvedepriser," skriver Jyske Markets.

Både europæisk og amerikansk hvede steg i går, men amerikansk hvede løb alligevel med rampelyset idet Chicago hvede steg med over 4 procent for martsterminen. I Europa var stigningen to procent.

"Der er en god forsyningsgrad og pilen peger derfor umiddelbart ned både på kort og lang sigt, men situationen omkring Rusland ser ud til at have sat de fundamentale forhold ud af spil og irrationaliteten/frygten har taget over for en stund. Det er derfor umådeligt svært at sige hvor vi skal hen på den korte bane, men det kan bestemt ikke afvises, at vi kommer til at se yderligere stigninger hvis situationen omkring Rusland forværres," skriver Jyske Markets.

Emneord markedsorientering

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle