Nu skifter DC topchefen
Efter flere måneders oplæring er det nu Jais Valeur, der står i spidsen for slagterikoncernen Danish Crown. Kjeld Johannesen spiller dog stadig en rolle.

Roret for slagterikoncernen Danish Crown bliver i dag overdraget fra Kjeld Johannesen til Jais Valeur.

Efter at have »stået i lære« i to måneder som slagteriboss overtager Jais Valeur altså nu titlen og dermed også ansvaret for landets næststørste fødevarevirksomhed - og et af verdens største slagterier.

Det oplyser Danish Crown her til formiddag i en pressemeddelelse.

»Det er mit klare mål at fortsætte udviklingen af Danish Crown til glæde for både virksomhedens ejere og medarbejdere. Danish Crown er en ægte global virksomhed med salg i mere end 130 lande og en rygrad af kundeorienterede købmænd. Generelt set står virksomheden rigtig godt i den internationale konkurrence, så jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet,« siger Jais Valeur i meddelelsen.

Skiftet betyder dog langt fra, at Kjeld Johannesen dermed har haft sin sidste arbejdsdag i Randers. Topchefen gennem 28 år står til rådighed frem til sin fratræden i april, har slagteriet tidligere oplyst.

Direktørskiftet har været offentligt kendt siden 1. oktober. Og godt en måned senere, midt i november, tiltrådte Jais Valeur og begyndte arbejdet med at forberede sig på opgaven som CEO. Blandt andet ved at tage på »læseferie« i et sommerhus, hvor han ifølge bestyrelsesformand Erik Bredholt læste op på koncernens strategi, regnskaber og interne salgstal med videre. Siden har han rejst rundt i koncernens mange krinkelkroge for at blive bekendt med styrker og svagheder.

»Danish Crown er en veldrevet virksomhed. Der er dygtige medarbejdere, der arbejder stenhårdt, loyalt og på mange tidspunkter af døgnet, så i mine øjne er der ingen tvivl om, at Danish Crown har et stærkt fundament at bygge videre på,« udtaler Jais Valeur.

Han vil dog - ifølge Danish Crown - tage sig lidt tid endnu, før han vil stille op til interviews om sine planer for den andelsejede koncern.

I den kommende tid skal Jais Valeur blandt andet besøge en række af Danish Crown vigtigste samarbejdspartnere.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle