Nye regler 1. juli: Gult kort for antibiotika bliver mere intelligent

Fra 1. juli vægter antibiotika forskelligt i beregningen af gult kort i svinebesætninger.

Fra i morgen, fredag, sker der to ændringder omkring gult kort: Beregningen ændres og grænserne sænkes.

Ændringen af beregningen sker for at styre forbruget i retning af de typer antibiotika, der ikke er blandt de mest anvendte på den humane side.

Man forventer, at et mindre forbrug i svinesektoren også reducerer risikoen for udvikling af resistens hos mennesker.

»Der vil altså være et incitament for svineproducenten til at vælge præparater, der ikke opfattes som problematiske i den humane sektor,« siger formanden for Dyrlægeforeningens sektion for svin, Kristian Viekilde, der hilser det nye differentierede gult kort velkommen.

Samtidig sænkes de generelle grænser endnu et lille hak i nedadgående retning.

Gult kort blev indført tilbage i 2010. Fra 2010 til 2015 er forbruget af antibiotika i svineproduktionen faldet med omkring 20 procent. I forbindelse med MRSA-handlingsplanen fra 2015 blev det vedtaget en gradvis udfasning af tetracyklin i svineproduktionen, så dette antibiotika fremover kun anvendes i den humane sektor.

Det er ligeledes et mål, at reducere forbruget af antibiotika generelt med 15 procent i perioden frem mod 2018.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle