Nyt hug til svineprisen

Danish Crowns slagtesvinenotering falder med 30 øre til 10 kr. pr. kg. Samtidig falder sonoteringen med 20 øre til 7,30 kr. pr. kg.

Også sidste uge faldt svinenoteringen med 30 øre.

Danish Crown melder, at den europæiske forædlingsindustri er ved at lukke til jul. Enkelte producerer også i juledagene, og for dem gælder det, at de i god tid har disponeret og sikret sig de nødvendige råvarer.

"Vi er nu så tæt inde under jul, at den ferske afsætning er bremset op. Efterspørgslen efter stort set  alle delstykker er vigende, og vi ser bredt sivende priser med skinkerne som den hårdest ramte del af grisen. Det er dog vigtigt at understrege, at den lave aktivitet er helt normal," siger Søren Tinggaard, underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

I Sydeuropa strækker juleferien sig for i mange lande helt frem til Helligtrekonger 6. januar. Derfor kommer der først rigtig gang i den ferske afsætning fra begyndelsen af uge 2.

"I julen er der stort set intet spotsalg. I de seneste uger har vi haft stor fokus på at sælge ferskt. På den måde har vi plads til, at slagtningerne hen over julen i udstrakt grad kan fryses ind til vores kunder på de oversøiske markeder. Derfor slagter vi også kun i Rønne og Herning 23. og 30. december," siger Søren Tinggaard.

Til landene udenfor Europa er der stabil afsætning til Japan, mens Kina er bremset op som følge af det kinesiske nytår, der ligger sidst i januar måned. Grundet transporttiden er afskibningerne derfor begrænset lige nu.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle