Prisen på slagtesvin uændret

Ugens svinenotering falder med 50 øre for søer og forbliver uændret ved slagtesvin. Dermed er prisen pr. kg. for søer 5,40 kr. og 9,60 kr. pr. kg. for slagtesvin.

Arbejdernes internationale kampdag er i år også blevet symbolet på en form for kamp på det europæiske marked for fersk svinekød. Mange slagterier i Tyskland mister to arbejdsdage, da de plejer at slagte om lørdagen, og det har sat markederne under pres.
 
"Det europæiske marked er fortsat ikke overvældende stærkt. Efterspørgsel er afdæmpet. Der er et rigeligt udbud af kød, og så kommer der helt naturligt tryk på priserne," fortæller Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.
 
Det er specielt skinker og kamme, som indkøberne gerne vil have ned i pris. Forender, bove og nakker er ligesom det engelske baconmarked ganske stabilt.
 
"Efter nogle varme uger i Nordeuropa er vejret nu igen mere ustadigt, og det ser umiddelbart ud til af have medført en opbremsning i forbrugernes købelyst," siger Søren Tinggaard.
 
Til landene udenfor Europa har vi en tilfredsstillende afsætning til Kina, mens salget til Japan fortsat er stabilt. 

Emneord svinenotering

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle