Smågrise er nu 175 kr. billigere end pristop

Puljegrise er på de seneste 19 uger blevet 175 kr. billigere. Det svarer til 1,31 kr. pr. dag.

Prisudsvingene ved at producere smågrise er enorme. Ikke mindst, hvis grisene afregnes 100 procent efter puljenoteringerne.

Har en svineproducent med en årlig produktion på 40.000 smågrise solgt sine smågrise efter SPF’s puljenotering (PRRS-negative), så ville et læs med 600 smågrise have en værdi på 330.000 kr., hvis de blev handlet i uge 25 i år, da noteringen var på sit højeste med 550 kr..

Omvendt ville samme læs grise blot have en værdi på 228.000 kr. hvis de blev afregnet i næste uge, idet noteringen i uge 44 netop er sat ned til 380 kr. Det er et fald på 25 kr. fra denne uge.

Porc-Ex’ notering flytter sig ikke i forhold til næste uge, og den er fortsat på 380 kr.

Derimod falder den beregnede notering i takt med prisfaldene for slagtesvin.

Den beregnede notering er i næste uge på 367 kr. Et fald på ni kr. fra denne uge.

Den beregnede notering har ikke de samme udsving som puljenoteringerne, og i år er der foreløbig sket et fald siden pristoppen på 450 kr. i uge 27 på samlet 83 kr.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle