Største svineproducent på Bornholm lukker (rettet)
Stor smågriseproduktion lukker - og det kan skabe problemer for det lukningstruede slagteri på Bornholm.

Med øjeblikkelig virkning er det slut med smågriseproduktionen på Vestregaard ved Rutsker på Bornholm, beretter TV2 Bornholm.

"Det er ganske skrækkeligt for dem, at de har måttet lukke produktionen," siger Lars-Ole Hjorth-Larsen, formand for Bornholms Landbrug, til TV2 Bornholm.

Vestregaards produktion var på 55.000 smågrise årligt, hvilket svarer til 10 pct. af øens smågriseproduktion. Lukningen kan også skabe problemer for øens øvrige svineproducenter, eftersom Danish Crown havde truet med at lukke slagteriet i Rønne.

Kun en aftale om, at øens svineproducenter øger råvaregrundlaget til mindst en halv million svin om året, for at forøge slagteriets rentabilitet, reddede i juni 2014 slagteriet fra lukning. Det betød, at svineproducenterne skulle levere 50.000 flere svin end året før.

Banker åbner kassen på Bornholm Fredag 20. juni 2014 · 09:24

Ifølge Lars-Ole Hjorth-Larsen er prisen på smågrise i dag bedre på Bornholm end udenfor øen - så han er fortrøstningsfuld på den lange bane, omend der er et problem her og nu.

"Nogle af de grise, der i dag bliver eksporteret, kan man fede op på Bornholm, men på den korte bane kan det blive et problem for slagteriet," siger Lars-Ole Hjorth-Larsen.

Rettet 18. januar kl. 11.23: Før skrev Landbrugsavisen.dk, at svineproducenterne ikke har kunnet leve op til aftalen med DC. Det var en fejl. Svineproducenterne har to år til at overholde aftalen angående slagteriets redning, så selvom de ikke har leveret de 50.000 ekstra slagtesvin endnu, så er der ikke tale om, at de skal betale penge tilbage til Danish Crown.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle