Fermenterede produkter skal sikre sundere grise. Derfor går fem parter nu sammen i et projekt, der med GUDP-støtte i ryggen skal kortlægge, om fodertilskud baseret på tang har effekt mod indvoldsparasitter hos svin.
De fem parter, der tilsammen udgør projektet »Bioactive products from Seaweed for Parasite Control« (Seapar), er Fermentationexpert, Nordisk Tang, Rønbækgård, Københavns Universitet og DTU.
“Med Fermentationexperts’ deltagelse i SeaPar har vi nu mulighed for at undersøge tangs indflydelse på ormeparasitter i grise nærmere. Parasitter er et problem, der klart påvirker produktiviteten i negativ retning”, lyder det fra direktør Jens Legarth.
Han har høje forventerninger til Seapar-projektet, og til i hvor høj grad resultaterne kan udnyttes til at undgå brug af andre produkter, der potentielt kan skabe restistens hos dyr.
Effekten af mælkesyrefermenteret proteinfoder til husdyr har længe været en hovedinteresse hos Fermentationexperts, men Jens Legarth har også forhåbninger til, at der kan udvikles produkter til gavn for mavesundheden hos mennesker.
Det testes for tiden i samarbejde med Regionshospitalet i Silkeborg.
Kommentarer