Vand er godt til nyfravænnede grise - så nemt kan det gøres
Ugen på Spidsen: Vand er godt til nyfravænnede grise, og det kan faktisk på en nem måde sikres at dyrene drikker nok, skriver ugens klummeskribent på Svin Plus.

Vand er godt.

Nyfravænnede grise har bare tit svært ved at få nok, fordi de ikke kan finde ud af det med en drikkenippel.

Niels Chr. Nielsen, Asaa, giver i de første 14 dage sine nyindkøbte fravænningsgrise vand med en slange to gange dagligt.

Han har gjort arbejdet med at vande sine grise nemt. For eksempel kan han tilslutte vandslangen i den første sti i hver sektion.

Vandslangen er  i enden forsynet med et fast rør med hane, så det er let at åbne og lukke for vandet. Røret gør det også let at ramme truget. Det tager 15-20 sekunder pr. sti at fylde truget under dobbeltautomaterne.

»Den tid bruger jeg på at se godt på grisene, så det er på ingen måde spildtid«, siger Niels Chr. Nielsen.

Efter 14 dage har grisene lært at bruge drikkeniplerne. Han flytter derfor vandslangen til næste sektion, hvor et nyt hold fravænningsgrise netop er indsat.
 

Morten Thomsen er journalist og svinefaglig redaktør på LandbrugsAvisen, magasinet Svin og Svin Plus.

Faktaboks

I den ugentlige klumme på Svin Plus, "Ugen på spidsen", sætter Morten Thomsen og Søren Tobberup Hansen, journalister og svinefaglige redaktører på LandbrugsAvisen, magasinet Svin og Svin Plus, svineugen i perspektiv.

Klummen er udtryk for skribentens personlige synspunkt, og udtrykker ikke nødvendigvis bladhusets holdning til omtalte emne.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle