1200 grise reddet ud af brændende stald

1200 svin blev i mandags reddet ud af brændene stalde på en gård tæt ved odder.

En svineproducent ved Odder kunne i går, mandag, se sin gård gå op i flammer. 

Klokken 17.10 slår landmandens far alarm til brandvæsenet, der er på stedet syv minutter efter. Branden er opstået inde ved en tank, der opbevarede svinefoder. Men årsagen til branden er endnu ukendt.

Indsatsleder i Odder Brandvæsen, Lars Rye, var på stedet for at slukke branden.

"Der står intet tilbage nu. Forståeligt er det hårdt for landmanden," siger Lars Rye. 

Svinefarmen husede 1200 svin, der alle blev reddet ud i tide. Kun mellem fem til otte grise døde under redningen. Årsagen var stress.

"Vi var meget heldige. Branden var gået gennem taget, men der var betonloft, så vi kunne nå at redde grisene ud i tide, før røgen tog dem," siger indsatslederen, der er i gang med at efterslukke dagen derpå. 

På gården stod tre store kornsiloer forholdsvis tæt på staldene, brandvæsenet var nødt til at tømme samtlige siloer for korn på grund af glødbrand i dem. 

Alle 1200 svin blev holdt i en indhegning, indtil der kom en lastbil og kørte dem til slagtning. Ingen mennesker kom til skade.

Tilbage på gården står der kun murværket tilbage af staldene, mens landmandens forsikring er inde over skaderne. 

"Vi ser ikke mange af sådanne brande længere. I gamle dage havde man halm på lofterne, mens det er store moderne byggerier i dag," siger Lars Rye, der sidst oplevede en lignede brand for nogle år siden.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle