Det største privatmejeri lander 31,5 mio

Mammen Mejerierne A/S lander rekordoverskud.

Der er i disse dage god grund til at trække på smilebåndet på direktionsgangene i Mammen Mejerierne A/S,

Det jyske mejeri har nemlig udsendt årsregnskab for 2016, hvor overskuddet er på 31,5 mio. kr., hvilket er en fremgang på godt fire mio. kr. i forhold til 2015-regnskabet.

»Det skyldes jo et godt salg i samtlige 55 lande, vi er i, specielt Mellemøsten,« forklarer Lars Staunsbæk, der er direktør og medejer af selskabet, bl.a. sammen med sin bror.

2016-overskuddet svarer til en overskudsgrad på 5,2 procent, hvilket er solidt i fødevarebranchen, hvor marginerne traditionelt er lavere end eksempelvis medicinbranchen og finanssektoren.

»Vi har få omkostninger, en flad organisation og et effektivt produktionsapparat på samtlige tre mejerier og et godt salg,« forklarer Lars Staunsbæk om Mammen Mejeriernes solide historik.

Stor eksport

»Vi er den lille, gode leverandør på eksportmarkederne. Der er altid nogle muligheder og nogle kunder, der passer til os. Vi har ikke langt fra tanke til handling,« siger Lars Staunsbæk.

Mejeriet har udvidet de seneste år. Der er tre mejerier. Drøsby og Haarby kom til i 2004 og 2011. Hovedmejeriet i Mammen ved Bjerringbro i Midtjylland blev sidste år udvidet med 3.000 kvm ekstra. Omsætningen er steget fra 816 mio. kr. i 2016 til 842 mio. kr. sidste år. Mejeriet gik fra at have 176 til 180 ansatte i 2016.

Solid mælkepris

Mejeriet oplyser ikke offentligt deres mælkepris, men det er almindeligt kendt, at deres leverandører har fået en bedre afregning end kollegerne i Arla, også gennem kriseperioden.

Om leverandørernes tilfredshed siger mejeridirektøren:

»Det betyder meget. Selvom det er et privat mejeri, har vi et stærkt sammenhold med vores mælkeproducenter. Det har vi fået ind med modermælken, fra barnsben. Vi har stor respekt for landmændene og deres arbejde,« siger Lars Staunsbæk.

Mælkemarkedet var sidste år helt i bund, men oplevede bedring i efteråret. Flere analytikere forventer stigende mælkepriser i efteråret, men Lars Staunbæk siger, at han har svært ved at sige noget konkret.

»Jeg synes, at det er svært at vurdere p.t. Det er som om, at smør er dyr, og så sælger man skummetmælken billigere. Så er det mindre værd. Udviklingen afhænger af, hvor meget mælk der kommer i Tyskland og Nordtyskland i foråret og sommeren,« siger Lars Staunsbæk.

»Jeg tror, der kommer meget mere økologisk mælk,« siger han dog videre.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle