I Kina spiser de ikke hunde – de spiser svin

I maj var VSPs bestyrelse på studietur til Kina. Og bestyrelsen tror på Kina. Dér spiser de svin.

»De spiser det hele, både hoved og tæer,« starter bestyrelsesmedlem af VSP, Palle Joest Andersen.

Han var sammen med sine bestyrelseskolleger på studietur i Kina i foråret.

»Tror vi på Kina? Ja, det gør vi,« siger Palle Joest Andersen.

I Kina er der 40 millioner svineproducenter, der til sammen har 38 millioner årssøer, der i gennemsnit får 16,52 grise om året.

Det mætter ikke de kinesiske forbrugere, hvor fødevaresikkerhed fylder meget.

»I Kina er man udsat for næsten alle tænkelige sygdomme. Der blev i 2013 brugt 84.000 ton antibiotika,« siger Palle Joest Andersen.

Grisehaler er delikatesse

18 procent af Kinas import af biprodukter er fra Danmark. I Kina er grisehaler en delikatesse.

»Madkulturen er utroligt anderledes. Jeg har stor respekt for kineserne og deres madkultur, men spisemønstre udvikler sig.« siger Palle Joest Andersen.

Der er sket en stigning af kinesisk import af hovedprodukterne, og VSPs mål er at få plads i køledisken ved siden af de andre svinekødsprodukter.

»De yngre forbrugere har ikke tid til at finde deres kød på markedet. Der er mange kinesere med mange penge, der gerne vil købe svinekød med høj fødevaresikkerhed,« siger Palle Joest Andersen.

Faktaboks

Kina

  • 40 mio. svineproducent
  • 38 mio. årssøer
  • Fravænner 16,52 grise per årsso
  • 18 procent af Kinas import af biprodukter stammer fra Danmark
  • 2013: Brugte 84.240 ton antibiotika 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle