Danish Crown lever med tilsvining i britisk avis

Den store koncern Danish Crown bliver i en satirisk tegning sat i forbindelse med nazisme og dansk flygtningepolitik. Men det er ikke noget, som slagteri-koncernen har tænkt sig at gøre noget ved. Det skriver Avisen.dk.

I går vedtog Folketinget markante stramninger af dansk flygtningepolitik. Det har fået mange udenlandske medier til at beskrive Danmark som stærkt fremmedfjendsk. Et af medierne er britiske The Guardian. 

I en tegning i The Guardian har statsminister Lars Løkke Rasmussen nazi-armbånd på, og han står og rør ved en gris, som er forsynet med 'bacon-mærket' fra Danish Crown. (Se tegningen her.)

Pressechefen hos Danish Crown, Jens Hansen, tager helt roligt på tilsviningen af virksomheden. Og han vil ikke blande sig i, hvordan en tegning kan påvirke synet på koncernen og dens salg af kød. 

"Vi koncentrerer os om at drive vores virksomhed og har ikke nogen holdning til den øjeblikkelige debat," siger Jens Hansen til Avisen.dk

Video: Stor klinge i Canada - sår med syv gange Case 620 og 76 fods såmaskineMark · Teknik 27. maj · 13:52

Man kan forestille sig, at både forbrugere og virksomheder i udlandet på længere sigt vil reagere skarpt, hvis Danmark bliver kendt for at være særdeles fremmedfjendsk. Men om det kan få forbrugerne eller grossister til at købe mindre dansk kød, vil Jens Hansen ikke forholde sig til. 

"Om medieomtalen i udenlandske medier kan få af betydning for os på længere sigt, vil jeg ikke spå om, men nu og her tyder intet på det," siger Jens Hansen til Avisen.dk. 

I den samme tegning i The Guardian står også Carlsberg og Lego for skud. Ingen af de to virksomheder ønsker dog at kommentere på tegningen.

 

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Landbrugsskole

Hvilken skole fusionerede sammen med Høng Landbrugsskole i 2005 til Landbrugsskolen Sjælland?

  • Sydsjællands Landbrugsskole

  • Roskilde Tekniske Skole

  • Der var ingen fusion, skolen skiftede bare selv navn

  • Lyngby Landbrugsskole

Det var rigtigt

Det var forkert