Økologisk jordbrugsfond får grundvandspris

Grundvandsprisen gives til person eller organisation, der har bidraget til indsatsen for grundvandets beskyttelse.

Hvert år uddeler VandCenter Syd ’Andrups Grundvandspris’ til ildsjæle, der gør en særlig indsats for at beskytte grundvandet.

I år gik prisen på 60.000 kr. til Danmarks Økologiske Jordbrugsfond.

Det skriver Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse.

Vandcenter Syd, som forsyner rigtig mange fynboer med rent drikkevand, stiftede i 2007 G.O. Andrups Grundvandspris for at sætte fokus på grundvand og drikkevandskvalitet og ikke mindst den indsats, der gøres for at beskytte grundvandet til gavn for fremtidens generationer.

Denne pris kan tildeles alle, der gennem konkrete praktiske tiltag, forskning eller andet virke har bidraget med en ekstraordinær, væsentlig, nytænkende eller årelang/livslang indsats i relation til grundvandsbeskyttelse.

Kandidater til prisen kan således være en eller flere personer, en institution, en virksomhed, en organisation eller et offentligt embede. Prisen uddeles hvert år ved Dansk Vandkonference.

- Det store privilegium, at vi som befolkning kan hente det reneste grundvand op som drikkevand, er ikke en selvfølge. Det kræver konkrete bæredygtige løsninger på de arealer, der ligger over vores allesammens guldåre. At blive belønnet med denne pris gør os stolte og motiverer til en yderligere indsats til gavn for næste generation, siger fondens direktør Kim Qvist, som tog imod prisen tirsdag d. 13 november på Dansk Vandkonference 2018.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle