850 kalve har været fanget på skib i to måneder - nu aflives de

Kvæget har været fanget på et skib i flere måneder uden et sted at lægge til, fordi dyrene var syge. Nu er skibet vendt tilbage til Spanien, hvor dyrene er beordret aflivet.

To transportskibe med 2500 kalve har ligget stille i Middelhavet i flere måeder, fordi ingen har ville tage i mod skibene.

Dyrene ombord var efter sigende smittet med den såkaldte bluetongue-sygdom, hvorfor Tyrkiet, der var skibenes destination, ikke ville lade dem lægge til. Heller ikke i Libyen ville man tage i mod lasten.

Nu er det ene af de libanesiske skibe, kaldet Karim Allah, vendt tilbage til Spanien, hvor det sejlede fra i december, og de spanske myndigheder har beordret dyrene aflivet. 

Det skriver blandt andet det britiske medie The independent.

Efter skibet er vendt tilbage til Spanien i slutningen af februar har veterinærmyndighederne været ombord på skibet for at undersøge dyrene. Rapporten, der blev skrevet på baggrund af kontrollen, som blandt andet mediet Reuters har set, nævner intet om bluetongue, men konstaterer at dyrene er meget medtagede efter den lange rejse. Anbefalingen lyder derfor på aflivning.

Bluetongue en insektbåret sygdom, som rammer drøvtyggere. Dyrene kan blandt andet få væskeansamlinger i munden, sår og feber, og den kan være dødelig.

De to skibe havde tilsammen over 2500 kalve, tyre og andet kvæg med ombord. Skibet Karim Allah lagde fra land med omkring 900 dyr, hvoraf nogle er døde, så lasten ved ankomst til Spanien igen lød på cca. 850.

Det andet skib kaldet, kaldet Elbeik, sejler stadig rundt i middelhavet med omkring 1700 dyr ombord. 

Ifølge flere medier skulle dyrene være mellem seks og tolv måneder gamle limousine- og charolais-tyrekalve.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle