Agri Nord lander overskud og udlodder millioner til medlemmerne

Agri Nord kom ud af 2020 med vækst på alle parametre; omsætning, overskud og udlodning til ejerne. I alt landende koncernen et overskud på 4,5 millioner og udlodder 3,5 millioner til medlemmerne.

Koncernen Agri Nord har netop afsluttet regnskabet for 2020, og på bundlinjen står der 4,5 millioner kroner.

Det melder Agri Nord i deres regnskab, der netop er offentliggjort onsdag.

Der har været en pæn tilgang af kunder indenfor alle rådgivningsområder, også selvom der har været Corona-krise, og der har været efterspørgsel efter rådgivning. Det har givet en omsætningsvækst på seks procent.

"Vores landmænd har her under Corona-krisen produceret videre og sikret, at ingen har behøvet at undvære fødevarer. Hver dag er der leveret mælk, kød og brød ud til butikkerne. Ingen har måttet sulte. Butikkerne har bugnet", siger formand for Agri Nord, Carl Chr. Pedersen i en pressemeddelelse.

Adm. direktør Kim Koch er yderst tilfreds med årets resultat.

"Agri Nord-koncernen står stærkt til fremtiden. Vi har en god økonomi, nogle fantastiske medarbejdere samt en ledelse og bestyrelse i et godt samspil, der vil sikre udvikling og fremtiden for landmændene", siger direktøren.

Agri Nord-koncernen bestod i 2020 af moderselskabet og datterselskaberne Revice, Landbrugets Forsikringsmægling Servido, SvineXperten, KvægXperten, BK Nord, Animal Supply og Dansk Arbejdsmiljø Rådgivning.

3,5 millioner tilbage til medlemmer

Tilgangen af kunder har også resulteret i en tilgang af nye medlemmer, og Agri Nord har nu 1.125 medlemmer og er blevet Danmarks næststørste landboforening.

Ud af resultatet på de 4,5 millioner kroner tilbagebetales de 3,5 millioner til medlemmerne.

"Det er stærkt, at vi har så sund og solid en forretning, at vores forening har styrken til at hjælpe de medlemmer, der har udfordringer. Vi kalder det en forening og forretning i balance", siger formand Carl Christian Pedersen.

I år har det især været minkavlerne, der er blevet hjulpet med rådgivning, advokathjælp, socialrådgiver med mere.

Agri Nord har tidligere ydet bistand til medlemmer, der var ramt af tørken i 2018 og grovvareselskabet BMGs konkurs i 2019.

Medarbejdere har ydet en kæmpe indsats

Det var med bekymring og en vis usikkerhed, at Agri Nord sendte samtlige medarbejdere hjem, da covid-19 sidste forår lukkede landet totalt ned.

Men den bekymring blev gjort til skamme.

"Vores medarbejdere har ydet en fantastisk indsats i en svær tid, hvor arbejdsforholdene blev ændret over natten. Vores fokus på digitalisering de sidste par år har virkelig båret frugt. Alle vores medarbejdere var digitale fra dag 1", siger Kim Koch.

Ledelsen lagde en plan for Agri Nord den 12. marts om morgenen og sendte alle medarbejdere hjem inden middag med IT-udstyr, mobiltelefoner med mere. Det sikrede, at alle kunne arbejde mobilt hjemmefra.

"Vi gav løbende Corona-udmeldinger til medarbejderne omkring værnemidler, restriktioner og hvordan man skulle håndtere hele kundesituationen. Vi påtog os opgaven og ansvaret, for det var ikke noget, den enkelte medarbejder skulle sidde og bøvle med", siger Kim Koch.

Derfor har Agri Nord også helt ekstraordinært givet en medarbejderbonus i 2020 for en helt ekstra ordinær indsats fra medarbejdernes side, meldes det.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle