Arla-direktør får formandspost for samlet britisk industri

Arlas UK-direktør Ash Amirahmadi skal styre britisk mejeriindustri gennem brexit, efter han er udpeget som ny formand for Dairy UK.

Arla Foods britiske topchef, Ash Amirahmadi får en ekstra nøglerolle i at styre britisk mejeriindustri gennem det forestående brexit.

Chefen for mejerikoncernens væsentlige forretning i Storbritannien er nemlig på et møde i brancheorganisationen Dairy UK udpeget som ny formand for de kommende tre år. Det skriver flere britiske medier, herunder Farmers Guardian.

Dermed bliver det Arla-chefen, der skal gå i spidsen for hele mejeribranchens interesser, når der de kommende måneder skal lægges maksimalt pres på de britiske politikere for at få en såkaldt "spiselig aftale" om brexit.

Arla er det største mejeriselskab i landet, der står over for de afgørende forhandlinger om fremtidige handelsvilkår. 

De seneste år har mejeriselskabet ikke lagt skjul på, at det er af afgørende betydning at få en god aftale med minimale toldsatser. Arla har nemlig en fjerdedel af sin forretning i Storbritannien, og det vil have stor påvirkning på forretningen og dermed mælkeprisen, hvis det ender ud i et no-deal scenarie efter skilsmissen med EU.

Ash Amirahmadi afløser den hidtidige formand Paul Vernon fra Glanbia Cheese, der trådte tilbage efter sin tre-årige periode. 

Ash Amirahmadi har været i spidsen for Arlas forretning i Storbritannien siden sommeren 2018, men er erfaren Arla-mand, idet han har været i koncernen siden 2004. Tidligere har han både været ansvarlig for kontakten til mælkeproducenterne, samt ansvarlig for mejeriets salgs-organisation.

Emneord

brexit

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle