Arla investerer 89 mio. kr. i nordjysk anlæg

Arla investerer 12 millioner euro, svarende til 89 mio. kr., i en opgradering af sit AKAFA-produktionsanlæg i Nordjylland.

Arla har investerer omkring 12 millioner euro, svarende til 89 mio. kr., i en opgradering af produktionsanlægget AKAFA i Nordjylland.

Det vil gøre det muligt at udvide koncernens samlede produktion af modermælkserstatning (Infant Milk Formula – IMF). Anlægget AKAFA skal ikke udvides, men opgraderes til også at kunne producere IMF-produkter af høj kvalitet.

Arla sælger højkvalitets IMF-produkter under egne varemærker som Arla Baby and Me og Milex. De største markeder for Arla inden for IMF er Kina og det Sydøstlige Asien, Latinamerika og Europa.

"Vi ser en tocifret vækst i vores globale salg af IMF og forventer, at væksten fortsætter i de kommende år på grund af stigende efterspørgsel i kategorien på verdensplan. Ved at opgradere AKAFA til også at omfatte produktion af IMF bliver Arla nu i stand til at imødekomme det stigende behov for højkvalitets IMF-produkter. At have en stor kapacitet med markedets højeste kvalitet er afgørende i en kategori som denne," siger Group Vice President Henrik Andersen, som er direktør for Arla Foods Ingredients og ansvarlig for Arlas lønproduktion til kunder i fødevareindustrien.

I dag står mælkepulver til børneernæring for cirka 80 procent af produktionen på AKAFA; de resterende 20 procent er pasteuriseret fløde. Produkterne fra anlægget afsættes på markeder i Latinamerika, Afrika, Mellemøsten og Asien.

Den ny IMF-produktion på AKAFA forventes at starte i august 2018 og vil skabe to til fire nye arbejdspladser på anlægget. Investeringen blev godkendt af Arla Foods' bestyrelse i denne uge.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle