Arla lukker hul i britisk datterselskab med 2,6 mia. kr.

Arla overfører kapital til deres britiske datterselskab for at hæve egenkapitalandelen.

Arla Foods Amba har overført, 300 mio. pund, hvilket svarer til 2,6 mia. kr., til det britiske datterselskab, Arla Foods UK Holding Limited. Det skriver Fødevarewatch.dk.

Finansdirektør Natalie Knight, Arla Foods Amba, fortæller, at kapitalforhøjelsen hos det britiske selskab skyldes ønsket om, at selskabet har en egenkapital på 15-20 procent af de samlede aktiver.

"Overførslen skyldes blandt andet et underskud, men den største årsag til, at vi har lavet, indsprøjtningen er, at vores pensionsforpligtigelser er steget i 2016. Det er de på grund af den lavere rentesats (diskontoen, red.) efter Brexit. Renterne faldt, og derfor steg pensionsforpligtelserne. I løbet af 2016 forbedrede renterne sig dog, men vi havde allerede sat processen i gang og besluttede at fortsætte den," fortæller finansdirektør Natalie Knight, Arla Foods til mediet.

Det har tidligere været fremme, at Arla i UK har oparbejdet store udgifter til pensionsudbetalinger, fordi der er tale om ydelsesbaserede pensionsordninger, der udgør en fast del af de ansattes samlede løn.

Driftsselskabet Arla Foods Limited har I flere år lavet underskud: I 2014 var det på  88 mio. pund før skat, svarende til 756 mio. kr., og i 2015 var det på 63,8 mio. pund, svarende til 548 mio. kr.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle