ASF: Analytiker tror ikke på tysk regionalisering i nær fremtid

På et webinar mandag aften forholdt Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter, sig til regionalisering i Tyskland. Han er ikke ubetinget optimist.

De tyske politikere har siden udbruddet af afrikansk svinepest arbejdet for at overbevise kineserne om, at Tyskland fortsat skal have lov til at sælge sit svinekød til Kina.

Midlet er en såkaldt regionalisering, hvor Tyskland deles op i regioner, som fx kan være den eller de delstater, der har udbrud af afrikansk svinepest, mens den øvrige del af landet erklæres fri - og dermed kan få lov til at eksportere sit svinekød til Kina.

Hidtil har kineserne afvist regionaliseringer for andre lande, der har været ramt af afrikansk svinepest, og der kommer heller ikke en løsning for tyskerne på plads i nærmeste fremtid.

Det var vurderingen hos Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter, da han var indlægsholder på et webinar mandag aften, som Sønderjysk Landboforening stod bag. Han tror, at chancen for en løsning, der tillader tyskerne igen at eksportere svinekød til Kina er fifty-fifty.

"For fire uger siden sagde tyskerne, at det ville tage flere uger, før man havde en beslutning. Nu snakker de om flere måneder. Jeg tror ikke, der er en løsning lige om hjørnet", sagde han.

Politisk beslutning

For tyskerne handler det om at bevise, at der er styr på udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland. Man skal for alt i verden undgå, at udbruddet spreder sig længere mod øst, og så skal man gøre op, hvordan regionaliseringen skal foregå.

Vigtigst er det at overbevise kineserne om, at de har behov for at købe tysk svinekød, idet Kina i forvejen har et kæmpe stort underskud af svinekød.

"For mig er det lige meget om man (Kina, red.) mangler 15 mio. eller 15,4 mio. tons svinekød. Det er en politisk beslutning", sagde Markus Fiebelkorn.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle