Hvad er nytten af, at Danske Landbrugsskoler og L&F arbejder tættere sammen?

»Nytten er kæmpestor. Det er jo os, som leverer de unge, der skal drive primærlandbruget i fremtiden. Selvfølgelig giver det mening, at vi har en tæt dialog og arbejder sammen med L&F om rekruttering, og om hvordan vi får det rigtige indhold i uddannelserne. Vi har sammen, i rigtig godt samarbejde, lavet en god uddannelsesvision. Nu er det så meget vigtigt, at vi følger og agerer på erfaringerne. Det må ikke blive en statisk vision«.

Hvad er de aktuelle trends og tendenser hos eleverne?

»Ligesom blandt andre unge fylder klimaet voldsomt meget for en mindre gruppe af vores elever. De er stærkt optaget af, hvordan landbruget kan producere klimavenligt. Klimaet optager selvfølgelig de fleste i et eller andet omfang, men det er ikke et tema, som fylder hele dagsordenen for alle. Eleverne i dag tænker meget ud af boksen og er innovative i deres tilgang til erhvervet. Det betyder, at der er en stor mangfoldighed i tankerne omkring deres fremtidige arbejdsliv og produktion«.

Hvordan ser fremtidens landbrugs- uddannelser ud?

»Vi kommer selvfølgelig til at tilpasse uddannelserne til den måde, der skal drives landbrug på i fremtiden. Bæredygtighed bliver helt sikkert et nøgleord, men vi skal selvfølgelig også kunne adressere de mange idéer, som de unge har om nye produktionsformer, nicheprodukter og så videre. Vigtigst er dog, at vi fortsat holder fast i det helt grundlæggende, som er enormt vigtigt for dansk landbrug; Nemlig det gode håndværk. De helt grundlæggende færdigheder vil fortsat være præmissen for at kunne begå sig i og udvikle erhvervet«.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle