»De kommer tilbage år efter år«

Den fynske jordbæravler Ib W. Jensen er meget glad for sine sæsonarbejdere fra Østeuropa.

Ib W. Jensen fra Glamsbjerg på Fyn, der blandt andet producerer jordbær og ærter, har i år haft op til otte østeuropæere ansat i højsæsonen blandt andet fra Litauen og Ungarn.

»Vi har haft østeuropæere i rigtig mange år. Det er meget berigende, og det har åbnet vores øjne for, at der er en verden uden for Danmark. Vi har fx været til bryllup i Bulgarien,« siger Ib W. Jensen. Han sammenligner med unge danskere, der rejser ud i verden og holder forbindelsen ved lige.

Han har heller ikke problemer med at få folk.

»De kommer tilbage år efter år. Vi har for eksempel nogle, der kommer fra Litauen i deres sommerferie for at tjene penge i Danmark, og vi får en masse henvendelser pr. mail eller telefon fra folk, som gerne vil have arbejde, og som vi må sige nej til.«

»Derfor er det ærgerligt, at politikerne lægger sten i vejen for os, når udlændingene bare tager det sæsonarbejde, som danskere ikke er interesseret i.

Det er den eneste måde, det kan køre på for sådan nogle som os. Selv om vi har udlændinge i marken, giver det stadig en masse beskæftigelse til danskere med transport, salg, håndværkere, regnskab og så videre. Derfor skal man ikke se så enøjet på det, at de bare tager arbejde fra danskere,« siger den tidligere viceformand for L&F.

»Selv om vi især har folk fra EU-lande, slipper vi ikke for en masse bureaukrati. Vi skal søge arbejdstilladelse for vores praktikant fra Bulgarien, selv om de ikke kan nægte os det. Det er lidt komisk.«

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle