»Om ti år griner vi af, hvordan vi gør tingene nu«

Share-farmerne var på markvandring for at se på afgrøder og udvikling af teknologier.

Medarbejderne og share-farmerne, som Morten Lund-Olesen plejer at kalde DLMs samarbejdspartnere, var til den årlige markvandring for nylig og fik bl.a. indblik i, hvordan DLM bruger nye teknologier til at klare markarbejdet.

Det er godt at se med egne øjne, hvordan vores Farmdroid lugerobot i roerne for eksempel virker. Desuden blev der lejlighed til at snakke om paralleller mellem økologi og konventionelt landbrug og om alt det nye, som DLM arbejder med.

»Det er min fornemmelse, at de er positive på det og glade for indirekte at være med til denne udvikling og til at se, at vi tager fagligheden i landbruget seriøst. Det er netop det som skulle være en af DLMs fordele og nu er de med til de ting, der er en positiv gevinst for miljøet, landbrugets image og dem selv«, mener han.

Når Morten Lund-Olesen har været ude at fortælle om DLMs brug af robotter og drømme om brugen i fremtiden, har han dog også mødt skepsis.

»Der er nogle, der viser robot-modstand, og der er jo også udfordringer i starten med kapacitet, solceller og batteriers holdbarhed som via udvikling skal effektiviseres. Lugerobotten kører 500 meter i timen, hvilket naturligvis er meget langsomt, men den langsomme hastighed er med til at øge nøjagtigheden. Men i forhold til skepsis tror jeg, at vi om 10-20 år kommer til at grine af, hvad vi gjorde 2019, og hvad kapaciteten var, men det er jo et led i udviklingen af teknologierne«, siger han.

Samtlige medarbejdere var også med på markvandring, for de ser jo ikke alle de forskellige projekter, der arbejdes med hos DLM til daglig.

Faktaboks

DLM

  • 30 år og driftsleder hos Dansk Landbrugs Management (DLM), der råder over 5.230 hektar.
  • Udvikler teknologien i storskala med henblik på rationel drift, mindre pesticidforbrug og bedre indtjening.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle