1.150 til DLG Innovation er ny rekord

I sidste uge løb det store todages mark-arrangement, DLG Innovation på Sejet Planteforædling ved Horsens, af stablen for tredje gang. Sidste gang var i 2013, og den gang som nu viste vejrguderne sig fra deres våde side. Derfor var det imponerende, at 750 landmænd og andre interesserede troppede op på førstedagen for at studere nye sorter og se på forsøg med svampe- og ukrudtsbekæmpelse, vækstregulering, dyrkningsstrategier, gøskning og tidlig såning.

»Vi er rigtig glade for, at der var så mange onsdag. Det er det højeste antal nogensinde på en enkelt dag - selvom vejrguderne ikke var med os,« siger Else Damsgaard fra DLG. Torsdagen var mere blæsende end våd og trak færre gæster. Alt i alt cirka 1.150 over to dage, hvilket er ny rekord.

Som noget nyt var der i år anlagt dyrkningsforsøg i vinterhvede og vårbyg, hvor man kunne få input til, hvordan fremtidens sorter skal dyrkes forskelligt. Og i Speakers Corner kunne man fordybe sig i faglige indlæg, bl.a. om højteknologi i marken med titlerne: Smart Farming, fra Datalogisk. Og den teknologiske landmand fra TNMIT.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle