22.000 til Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa

Trods regn og rusk på førstedagen nåede besøgstallet op på 22.000. Det er 1.000 mere end sidste år, og det er arrangørerne godt tilfredse med.

For deltagerne i årets dyrskuefrokost ventede der en stor overraskelse: I stedet for en traditionel dyrskuemenu fik gæsterne overrakt en papkasse, der indeholdt seks tapasretter, brød og smør. Hertil blev der serveret lokalt øl eller sodavand.

Man lagde ud med et ’solæg med et twist’, herefter fulgte en kold sommersuppe, røget ørred paneret i havreflager, kyllingeterrine og lammeryg marineret i urtepesto, for så at slutte af med en romfromage, der indeholdt en hel del rom.

Retterne var skabt ved et kokketræf på Gram Slot, og den endelige udvælgelse var foretaget af stjernekokkene Thomas Herman og Thomas Castberg.

Alle råvarer til ’Sønderjysk tapas’ var leveret af producenter fra Zybergi Netværket, der er et netværk for fødevareproducenter og forarbejdningsvirksomheder under Sønderjysk Landboforening.

Kassen kunne købes til 125 kr., og det gjorde mange.

Årets hovedtaler under dyrskuefrkosten var den tyske præsident for landmændene i Slesvig Holsten, Werner Schwarz, der tillige er vicepræsident i Deutscher Bauernverband med 270.000 medlemmer.

Han fortalte om de problemer, som landbruget har syd for grænsen - ikke mindst i delstaten Slesvig-Holsten, hvor den lokale minister for landbrug, filosoffen Robert Habeck, der er valgt for partiet De Grønne, i særdeleshed får de tyske landmænd til at se rødt.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle