Bedre udnyttelse løfter tillæg for OUA-grise

Producenter af OUA-grise har udsigt til en forhøjelse af tillæg, der tidligere har været sat ned i flere omgange.

Muligheden for at afsætte en større del af grisene, der er opdrættet uden antibiotika, de såkaldte OUA-grise, som OUA-kød, er årsagen til, at Danish Crown på mandag hæver tillægget til de omkring 50 OUA-andelshavere med 20 øre til 1,40 kr. pr. kg.

»Vi får en pæn merpris for OUA-kødet, og vi er i stand til at få afsat en stigende del af grisen som OUA«, siger Søren Tinggaard, underdirektør i Danish Crown.

Dermed ser det ud til, at historien om OUA-kødet igen får et mere positivt skær, efter at tillægget siden introduktionen for et par år siden er gået fra 2,0 kr. til 1,20 kr.

Hos Danish Crown er der en generelt god efterspørgsel for tiden på kødet, og det får slagteriet til at løfte tillægget.

»Vi mærker et generelt løft for kødet. Vi mærker en interesse for kødet fra en række lande og får nye kunder hele tiden. Hidtil har vi slagtet 6.000 OUA-grise om ugen, men vi har på nuværende tidspunkt tegnet kontrakter, så vi fremover løfter produktionen til 7.500-8.000 OUA-grise om ugen«, forklarer han.

Den øgede produktion af OUA-grise får den konsekvens, at flere svineproducenter overgår til at producere efter OUA-principperne.

Hidtil har der været en ventelise for at få lov til at producere OUA-grise.

»Vi har ved denne udvidelse heller ikke haft problemer med at få nye grise ind«, siger Søren Tinggaard, der mener, at efterspørgselsen på kødet er gået i vejret, fordi der er stort fokus på antibiotika.

Faktaboks

Op og ned for tillæg

  • Ved introduktionen af OUA-svinekød opnåede de tilknyttede andelshavere et tillæg på to kr. 
  • Siden blev tillægget sat ned i to omgange, så det i sidste ende landede på 1,20 kr. Nu stiger det igen.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle