BL taler useriøst om naturfonde

DEBAT

Landbrugsavisen.dk bringer 26. februar en artikel, hvori citeres udtalelser fra formanden for Bæredygtigt Landbrug, Flemming Fuglede Jørgensen, fremsat på foreningens generalforsamling.

Flemming Jørgensen postulerer bl.a., at fonden modtager så store tilskud til projektet omkring Filsø, at ejendommen besiddes omkostningsfrit. Flemming Jørgensen ved udmærket fra tidligere, at fonden ikke har modtaget en krone i tilskud til køb og genopretning af Filsø. For at imødegå lignende useriøse postulater omkring et andet af fondens store igangværende genopretningsprojekter, Gyldensteen Strand, vil jeg blot slå fast, at fonden heller ikke her har modtaget en krone i tilskud til køb og genopretning.

Dernæst påstår Flemming Jørgensen, at fonden gennem støtte til bogen Danmarks natur frem mod 2020, udgivet af det grønne kontaktudvalg og med bidrag fra 42 forfattere ”har betalt rigtig mange mennesker store beløb”. Fondens støtte til tryk og udgivelse androg 279.000 kr. Hvordan der ud over trykke- og udsendelsesudgifter kan blive plads til ”store beløb” til de 42 bidragydere kræver en anden kugleramme end den, jeg anvender.

Er det på den måde, dele af det danske landbrug ønsker sig repræsenteret?

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle