Dispensation afvist to gange

Senest blev dispensation afvist for demo-areal på en hektar.

"Hvis vi skal begrænse risikoen for opformering af svampe i majsmarkerne, er en øverlig jordbehandling nødvendig. Men det må vi ikke," siger en frustreret Arne Gejl, Stroco-Agro, med henvisning til de nye regler, som forbyder jordbehandling på lettere jorder fra høst til 1. februar.

Han bakkes op af Rasmus Trads Møller Nielsen, planteavlskonsulent ved LMO, som forudser et mindre majsareal på de lettere jorder og et stigende forbrug af plantebeskyttelsesmidler på de arealer, som fortsat vil blive dyrket med majs.

"Hvis majsmarkerne får et øget sygdomstryk, skal landmændene bruge mere planteværn. Det er vel ikke politikernes hensigt," spørger Arne Gejl, der er uforstående over for forbuddet, som han mener vil skade miljøet mere end hensigten.

Nægtet dispensation to gange

"Vi har indsendt en dispensationsansøgning imod forbuddet til NaturErhverv. Men den blev afvist," siger Rasmus Trads Møller Nielsen.

Dispensationsansøgningen blev afvist med henvisning til Grøn Vækst. Efterfølgende blev en ny ansøgning sendt af sted. Denne gang for et demo-areal på en hektar ved kalveproducent Per Jakobsen, Daugbjerg, hvor der i sidste uge var demonstration af maskiner til bearbejdning i majsstubbe. Også denne ansøgning blev nægtet, og med samme henvisning til Grøn Vækst.

"Vi har vores faglige argumenter i orden, og derfor udviklede det sig til lidt af en protestaktion," siger Rasmus Trads Møller Nielsen.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle