DLG: Vores fremtid er endnu mere ekspansion

Væksten ligger i udlandet, sagde Kristian Hundebøll, der også er klar til at samarbejde mere om svineproduktion.

For det landmandsejede DLG byder fremtiden på endnu mere international ekspansion.

Et endnu større engagement i udlandet giver markedsmuligheder, værditilvækst og mulighed for innovation. Og det er der brug for, mener Kristian Hundebøll, adm. direktør, DLG.

»Af de 50 mia. kr., vi omsatte for i DLG sidste år, var det kun de 30 procent, der lå i Danmark. Hele 70 procent lå i udlandet, hvor Tyskland var vores helt store marked med 62 procent af omsætningen«, sagde Kristian Hundebøll, adm. direktør for DLG.

Men ekspansion i udlandet er lettere sagt end gjort. Det kræver en pengekasse i den helt store ende af skalaen. Har DLG, og dermed DLGs ejere landmændene, overhovedet kapital nok til at gennemføre sådan en ekspansion, spurgte ordstyrer Niels Lunde.

»Der skal selvfølgelig være tilstrækkelig kapital til rådighed, hvis man skal satse internationalt. Det har vi valgt at sikre ved at indgå strategiske partnerskaber. Vi har i dag indgået stærke partnerskaber ud i verden med virksomheder, der tilsammen omsætter for over 200 mia. kr. Desuden har vi mulighed for at låne penge til en god rente, fordi de finansielle institutioner tror på os«, sagde Kristian Hundebøll, der ikke frygter, at partnerskaberne siges op.

»Vi gør vores forarbejde godt, inden vi indgår partnerskaber. Og vi har endnu ikke været ude for at skulle opsige partnerskaber«, siger Kristian Hundebøll.

Helt tryg ved klimaet

Han berørte også spørgsmålet om landbrugets bidrag til fremtidens klima:

»Vi synes, at klimaet er rigtig spændende, og vi vil gerne se på, hvordan vi kan være med til at nå klimamålene«.

»Når det så er sagt, så tror jeg faktisk, at hele klimadebatten på det seneste har været med til at synliggøre, at landbruget har rigtig meget godt at komme med i forhold til klimaet. Jeg er helt tryg ved, at den opgave med at løfte klimaet kan lykkes for os i landbruget«.

Til spørgsmålet om vertikal integration, hvor landbrugets virksomheder går mere ind i selve produktionen af for eksempel svin, sagde han:

»I DLG har vi en forpligtelse til at se på, hvordan vi kan optimere produktionen sammen med landmændene. Det kunne eksempelvis være, hvordan vi kan blive mere effektive, når det gælder foderet«, sagde Kristian Hundebøll.

Faktaboks

DLG

  • Omsætning 48,9 mia. kr.
  • Andelshavere 25.000
  • Over halvdelen af DLGs omsætning hentes i Tyskland
  • 30 pct. af omsætningen er dansk
  • 5.900 medarbejdere

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle