Dyrene kan fanges ...

- men det kommer til at koste, siger Egon Høgedal, der fangede 230 dyr uden øremærker

Rigtigt udstyr og de rigtige folk til at fange dyrene - så kan næsten alt lade sig gøre, når det drejer sig om at indfange dyr. Også kødkvæg, der i flere måneder har græsset i en mose.

Det mener manden, som stod for indfangningen af 230 dyr uden øremærker i Læborg ved Vejen, da det offentlige skred til at fange dyrene og få dem aflivet.

"Selvfølgelig kan kødkvægproducenter fange deres dyr," siger Egon Høgedal, der i øvrigt også selv er kødkvægsproducent.

Han lægger til gengæld ikke skjul på, at det vil koste at fange en stor flok dyr. Navnlig hvis dyrene ikke er vant til at omgås mennesker hver eneste dag.

To - tre store firehjulstrækkere med nogle store fangefolde, en masse vogne, så man kan lave en "gade" at drive dyrene ind gennem og omkring ti mand - så kan det lade sig gøre," vurderer Egon Høgedal.

Dyrene fra Læborg var vant til at omgås mennesker i forvejen, og det betragter den vestjyske landmand som et klart plus.

"Til gengæld skulle vi have dem læsset på transportvogne. Det skal vi ikke, når de skal vaccineres," understreger Egon Høgedal.

25.000 kr. for 70 - 100 dyr

Hvis man vil have Egon Høgedal og hans folk til at fange sine dyr, skal man regne med en dags arbejde for ti mand - og udstyr.

Mindre end 25.000 kroner kommer det næppe til at koste at fange mellem 70 og 100 dyr, anslår den sydvestjyske landmand.

"Hvis folk skal have en almindelig løn, og vi skal være ti, løber det derop," lyder overslaget.

Masser af ro under selve indfangningen, en effektiv ledelse af folk, der gør hvad de får besked på og en rigtig bred indgang til "gaden" er nogle af opskrifterne på succes med indfangningen.

"Og så skal man være rimelig hurtig med at få lukket, når først dyrene er inde," understreger Egon Høgedal.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle