Dyrskue på Djursland om østjysk madkultur

Landbrugsmessen Gl. Estrup er klar med et stort program 24. og 25. maj.

 

Årets Fødevaretema er ’Østjysk Madkultur’, hvor der sættes fokus på egnsretter og måltidets kulturarv, råvarer og fødevarespecialiteter fra Østjylland.

I det store fødevaretelt vil man vise messens gæster, hvad producenter i Østjylland kan tilbyde af fødevarer og specialiteter, og man vil åbne den ’historiske glemmebog’ og præsentere forskellige ’glemte råvarer, historiske menuer og egnsretter’ fra Østjylland.

Som noget helt nyt på Landbrugsmessen i 2014 går en række forretninger under Auning Handelsstandsforening sammen om en fælles udstilling i et særligt telt: Auning-teltet.

Men intet dyrskue uden dyr. I år er der tilmeldt 175 malkekvæg, 55 kødkvæg fordelt på otte racer samt 47 får. Desuden er der tilmeldt 104 heste til bedømmelse, og der kommer 40-50 heste til Landbrugsmessens hesteshow.

Det traditionsrige 4H børnedyrskue finder i år sted allerede om lørdagen, og ikke som normalt om søndagen.

Dyrskuet åbnes officielt om lørdagen kl. 11.30 med taler af formand for Landbrugsmessen Gert Aude, Norddjurs Kommunes borgmester Jan Pedersen og direktør i Landbrug og Fødevarer Søren Gade.

Søren Gade har indvilliget i at være dommer ved uddelingen af Gl. Estrup-prisen til bedste besætningsgruppe inden for malkekvæg.

De 16 hektar, som udgør dyrskuepladsen, vil også i år være fyldt med maskiner. Med 130 forskellige stande vil der være noget for enhver smag, lover arrangørerne.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle