En base for udvikling og indtægt for landbruget

Agro Food Park udvikler fremtidens produkter og giver samtidig en indtægt til Landbrug & Fødevarer.

»Med Agro Food Park er vi med til at sikre forædling og værdiforøgelse af landbrugets produkter i fremtiden. Det har uvurderlig betydning for danske landmænd.«

Det siger Lars Hvidtfeldt, der er viceformand for Landbrug & Fødevarer og formand for Videncentret for Landbrug - i fremtiden med navnet Seges.

Agro Food Park er etableret på jord, som igennem mange år har tilhørt L&F, ligesom det er organisationen, der opfører og udlejer Agro Food Parks bygninger og faciliteter. Arlas globale udviklingscenter udgør dog en undtagelse, idet Arla selv står for byggeri af centret.

Overskud på driften

»Vi opnår altså to gevinster: Nemlig et endnu dygtigere fødevareerhverv gennem aktiviteterne på Agro Food Park - og en indtægt til L&F’s politiske arbejde fra driften af parken. Vi har allerede et pænt overskud af investeringerne, og indtægterne stiger i fremtiden,« siger Lars Hvidtfeldt.

Over 100 hektar ligger klar til yderligere vækst og tilgang af flere virksomheder, forskningsmiljøer og iværksættere.

»Internationalt bedømmes den danske fødevareklynge allerede som værende i top, hvad angår innovation og udvikling. Det giver os et optimalt udgangspunkt,« siger Lars Hvidtfeldt.

Koldkærgård inddrages

Visionen for Agro Food Park går ud på at skabe et unikt miljø for udvikling og innovation, som vil tiltrække virksomheder fra hele verden.

»Vi vil gerne have tilgang af flere internationale virksomheder,« siger Agro Food Parks formand, Jan Mousing.

Men marsterplanen for 2015 og fremad vil udstikke flere retninger - om at skabe rammer for et dynamisk campus-miljø i kraft af, at universiteter kommer til, ligesom der er tanker om at bruge den gamle proprietærgård, Koldkærgård, til at åbne Agro Food Park for omverdenen.

»Det er en smuk gård, hvor man kan tænke sig, at borgere og forbrugere kommer til arrangementer, bl.a. for at se og smage de nyeste produkter som virksomhederne har at byde på,« siger Jan Mousing.

»Vi får en beliggenhed i kanten mellem land og by, hvor letbanen giver fremragende adgang fra 2016. På den måde har vi mulighederne for at kombinere udviklingen af fremtidens højkvalitets-fødevarer med kontakten til forbrugerne. Det går op i en højere enhed - og det er bestemt en mulighed, som vi vil gå efter at udnytte.«

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle