En eksplosion i Kina

Der var omtrent 15 millioner avlstæver i Kina i 2013. Det resulterede i 40 millioner mink, som kom på markedet i 2013/2014 salgssæsonen. Det står klart, efter at brancheforeningen for den kinesiske læderindustri (China Leather Industry Association. Red) offentligjorde produktionsstatistikken under en konference i Kina, hvor alle større skind-auktionshuse var repræsenteret.

Når de kinesiske myndigheder informerer os, at man havde omtrent 15 millioner avlstæver i 2013, så betyder det, at deres produktion nåede op på cirka 40 millioner mink i det år. Dette tal stemmer overens med de informationer, som vi selv indsamlede via vores Beijing-kontor og vores kontakter i Kina.

Denne pludselige forøgelse i produktionen, som forekom over ganske kort tid, var rent ud sagt en eksplosion i deres produktionstal.

Tidligere i sæsonen 2013/2014 modtog vi informationer om, at minkproduktionen i Kina var faldet med 20 pct. fra cirka 40 millioner mink til 32 millioner grundet prisfaldet. Så i Kopenhagen Fur er vi meget tilfredse med, at vi var i stand til at indsamle troværdige informationer igennem salgssæsonen.

Mest lav kvalitet i Kina

Repræsentanter fra Kopenhagen Fur besøgte også kinesiske farme for at få et førstehåndsindblik i den kinesiske minkproduktion. Der var tale om et besøg, hvor Kopenhagen Furs repræsentanter fik mulighed for at se to af deres bedste farme i Dalian i Liaoning Provinsen - en var privatejet, og en anden var statsejet.

På de to farme havde man ganske fine dyr, og de lavede udmærkede kvalitetsskind. Men der bliver blot produceret omtrent 4 millioner mink i den kæmpemæssige Dalian-region ud af den samlede sum på 32 millioner mink, som produceres i Kina. Langt størstedelen af de kinesiske skind er af lav kvalitet.

Den internationale gennemsnitspris på mink i den nye sæson vil være afgørende for fremtiden i den kinesiske minkproduktion. Og vores netværk fortæller os, at minkproduktionen i Dalian kan falde med 20 pct. afhængigt af gennemsnitsprisen i 2015. Det er kun logisk at tænke, at hvis Kinas bedste minkavlere overvejer en nedtrapning i produktionen, så vil følgevirkningen være, at avlere i for eksempel Shandong-provinsen, hvor man producerer lavkvalitetsskind, vil være tvunget til at skære yderligere ned i produktionen.

Ingen af verdens skindauktionshuse sælger minkskind fra Kina. Skindene bruges primært til pelstøj af varierende kvalitet i Kina, hvor markedet for pels er enormt, samt til det russiske marked, som i øvrigt er hårdt ramt på grund af devalueringen af den russiske rubel.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle