Er du klar til fremtiden?

Som ung i landbruget står du over for et hav af muligheder. Aldrig har mulighederne været så mange. Du kan og bør træffe nogle valg, som vil påvirke resten af dit liv. Du kan blive alt med en landbrugsuddannelse. Både arbejde på gårdene i primærlandbruget, i relaterede erhverv og følgeerhverv. Endda uden for landbruget anses en uddannelse som et godt afsæt for videre karriere. Uanset om du ønsker at være faglært medarbejder, brænder for at være leder eller drømmer om at være ejer af en moderne landbrugsbedrift, er der store muligheder i det landbrug, fremtidens landbrug, som du bliver en del af.

LandboUngdom går efter resultater

LandboUngdom har arbejdet hårdt for at sikre bedst mulig kvalitet i din uddannelse, og overordnet er vi godt tilfreds med det resultat, vi har været aktive i at skabe. Der er mulighed for en fortsat bred uddannelse, men du kan også vælge at specialisere dig endnu tidligere, end du har kendt det hidtil. Den brede indgang til uddannelsen, som følge af at landbrugsuddannelsen er blevet en erhvervsuddannelse med fælles grundforløb, bevirker, at der vil være flere mulige elever til landbrugsuddannelsen og landbruget. Vi er stadig bekymrede for kvaliteten i praktikdelen af uddannelsen, men vi arbejder for at den bliver så høj som muligt i praktikgodkendelserne og elevbesøgene. Samtidig med den nye uddannelse lancerer vi et helt nyt koncept til afløsning for de velkendte Modul 1-klubber.

Tilegn dig kompetencer

Dygtige ledere i landbruget er sammen med kvalificerede medarbejdere landbrugets største udfordring. Derfor vil jeg gerne komme med en opfordring til dig: Du skal tilegne dig så mange kompetencer som muligt via uddannelsen. I LandboUngdom sætter vi bl.a. fokus på de gode arbejdspladser med konkurrencen Landbrugets Bedste Arbejdsplads.

Drømmen om at blive iværksætter

Hvis du går med drømmen om at blive iværksætter og ejer i landbruget, så var du måske med på den nylig afholdte etableringskonference "Følg Drømmen", som er en del af det arbejde LandboUngdom laver på etableringsområdet, sammen med lobby for bedre opsparingsmuligheder til etablering og YJ-låneordninger ved etablering.

Vi er dog vel vidende om, at fremtidens landbrug skal generationsskiftes på mange forskellige måder. Derfor er det naturligt, at LandboUngdom er medarrangør på konkurrencen Fremtidens Landmand for de bedste opgaver på virksomhedsleder-uddannelsen. Landbruget som en vigtig og stærk klynge i dansk erhvervsliv med fortsat udviklingsmuligheder er et faktum, som er fremhævet af Globaliseringsrådet og internationale analysevirksomheder. Du har altså valgt et erhverv med mange fremtidsmuligheder. Det er vigtigt, at du har dit netværk i orden, uanset hvilke fremtidsplaner og drømme du går med. Det netværk kan du bl.a. finde i LandboUngdoms lokalforeninger, hvor der er uanede muligheder for aktiviteter og netværk.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle