Tidligere Læsø-borgmester Olav Juul Gaarn Larsen deler her sin opskrift på varm kartoffelsalat og fiskefrikadeller:
De adskiller sig fra dem, man får hos fiskemanden, fordi fiskekonen oplyser, hvad hun skal bruge, imens fiskemanden bruger det han har, forklarer han.
Fiskefars:
500 g torsk,
250 g kulmule
100 g bacon,
mælk,
4 skalotteløg,
2 æg, 1 spsk mel,
1 tsk kartoffelmel,
salt og peber.
Fisk og bacon hakkes og røres til fars med løg, æg, salt og peber. Mel og kartoffelmel tilsættes, og der røres igen. Herefter fortyndes farsen med mælk, til den har en passende tykkelse. Steges på panden i smør.
Varm kartoffelsalat
ca. 1 kg kartofler
2-3 mellemstore gulerødder
2 små porrer
1 løg
½ dl fløde,
½ dl eddike,
1 dl sukker
smør
Kartofler og gulerødder skrælles og skæres i tern, porrerne vaskes og skæres i ringe. Porrer og gulerødder svitses i en lille klat smør. Kartoflerne tilsættes med lidt salt, og der hældes vand ved, så det lige dækker. Retten koger i 15 min. Vandet hældes fra, kartofler og grøntsager hældes over i en skål uden låg, så de kan dampe af. Det pillede løg skæres i strimler og svitses i smør i gryden. Herefter tilsættes fløde, eddike og sukker. Det koger til sukkeret er opløst og løgene er klare. Grøntsager og kartofler tilsættes, og retten krydres med peber og dild efter smag. Retten småkoger under forsigtig omrøring, indtil der ikke er mere væde i gryden.