Forbruget af vand til produktion af oksekød falder

Produktion af oksekød er kendt for et meget højt forbrug af vand. Men målt som forbrug af vand pr. kilo produceret kød er forbruget faldet med cirka 20 procent de seneste 30 år.

Det viser en canadisk undersøgelse, som har beregnet, at forbruget af vand i dag er cirka 460 liter pr. kilo kød mod 580 liter for 30 år siden.

Reduktionen i vandforbruget skyldes en række faktorer knyttet til både dyr og mark.

Specielt højere tilvækst, færre tomdage blandt ammekøerne og lavere slagtealder betyder et lavere forbrug af vand på dyresiden.

I marken har især forbedrede afgrøder, højere udbytter og forbedret vandingseffektivitet sænket forbruget af vand.

Undersøgelsen konkluderer, at der stadig er behov for forbedringer for at sænke forbruget af vand i oksekødsproduktionen.

Kilde: ASAS meeting, juli 2017

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle